Organizace MAS Vladař o.p.s.

Místní akční skupina Vladař

Území MAS Vladař

K tématu: 7. výzva MAS Vladař – IROP 2 Veřejná prostranství - I. Integrovaný regionální operační program (IROP) 2021+
Aktuality: Aktuality Místní akční skupiny Vladař

VERZE 03 - směrnice č. 01 - Interní postupy MAS Vladař IROP21+ pro hodnocení a výběr projektů

Dne 23. 7. 2024 byla schválená aktualizace směrnice č. 01.

Na jednání Rozhodovací komise MAS Vladař byla schválena potřebná aktulizace směrnice č. 01 - Interní postupy MAS Vladař IROP21+ pro hodnocení a výběr projektů, ošetření zamezení střetu zájmů - Operační program IROP programové období 2021 - 2027.

Aktualizace byla provedena pouze v kapitole 5.3 Výběr projektových záměrů, kde bylo potřebné rozšířit a změnit termíny včetně povinností pro žadatele, kteří podávají projeatové záměry na MAS Vladař.

Tato aktualizace se týká žadatelů, kteří budou podávat své projektové záměry až od 10. výzvy IROP MAS Vladař včetně žadatelů, kteří budou podávat "PZ" do 7. výzvy IROP MAS Vladař, jelikož příjem "PZ" je dle výzvy MAS zahájen od 1. 10. 2024.

 

Výňatek z IP MAS, nové znění v kapitole 5.3 Výběr projektového záměru:

Souhlasné stanovisko, tedy rozhodnutí o souladu projektového záměru se SCLLD MAS Vladař Rozhodovací komise MAS vydává na dobu určitou, a to v platnosti na 60 kalendářních dnů od data vydání, která se dělí na dva časové úseky (50 + 10):

  1. Žadatel má povinnost zaregistrovat a zároveň podat žádost o podporu v systému ISKP21+ (MS2021+) v operačním programu IROP v době platnosti do 50 kalendářních dní od data vydání souhlasného stanoviska
  2. Vedoucí pracovník SCLLD, projektový manažer IROP nebo určený zástupce na základě udělené plné moci má povinnost před finalizací žádosti o podporu ze strany žadatele provést kontrolu na základě výzvy ze strany žadatele, a to nejpozději do 60 kalendářních dní od vydání souhlasného stanoviska.
  3. Kontrola včetně potřebného podpisu (spolusignace) může být provedena pouze v pracovní dny kanceláře MAS a dle pokynů zaslaných žadateli ze strany hodnotitele MAS Vladař nebo určeného zástupce (e-mailová schránka). Žadatel může výzvu ke kontrole zaslat nejpozději 10 kalendářních dní před vypršením platnosti souhlasného stanoviska z důvodu dostatečné časové lhůty na případnou výzvu k úpravám či doplnění, ze strany MAS, v systému ISKP21+ (MS2021+).

Pozn.: podmínka kontroly a spolusignace v pracovní dny se vztahuje především na poslední dny lhůt (50 + 10) uvedených v kapitole 5.3 (pokud bude končit lhůta platnosti stanoviska MAS ve dnech pracovního klidu / státních svátcích, nebude možné v tyto dny řešit potřebnou kontrolu a případné doplnění mezi MAS a žadatelem včetně spolusignace a na takové „projektové záměry / žádosti o podporu nebude brán zřetel).

  1. Na projektové záměry (žádosti o podporu), které žadatelé (zpracovatelé) předají zpět ke kontrole na MAS Vladař po uplynutí stanovené lhůty dle kapitoly 5.3 nebude brán zřetel.

 

kontaktní osoba v případě dotazů:

manažer IROP – CLLD MAS Vladař – Andrea Nipauerová
mobil: + 420 731 416 889
e-mail: andrea.nipauerova@vladar.cz

Přílohy :

Stáhnout vše

Galerie :

Článek vyšel : 14.8.2024