Organizace MAS Vladař o.p.s.

Místní akční skupina Vladař

Území MAS Vladař

Aktuality: Aktuality z území MAS Vladař

Jarní kolo certifikace značky POOHŘÍ regionální produkt ® se blíží

Posedmé se v březnu 2018 sejde komise, která rozhoduje o udělení certifikátů „POOHŘÍ regionální produkt ®“. Výrobci, poskytovatelé služeb či organizátoři z regionu podél řeky Ohře mají čas do 19. března, aby přihlásili své výrobky, služby nebo zážitky.

Certifikace pod vedením Destinační agentury Dolní Poohří probíhá už třetím rokem a katalog originální výrobků, služeb a zážitků z regionu Poohří obsahuje téměř tři desítky položek. Certifikát jedinečnosti získaly slané i sladké dobroty, nechybí ani nápoje včetně několika druhů piv i víno, řada originálních suvenýrů a dekorací a také několik zážitků, které návštěvníci nemohou prožít nikde jinde než v Poohří.

Kdo seznam rozšíří, rozhodne odborná komise 27. března v Žatci. Hodnotí nejen regionální charakter, ale také kvalitu, tradici, jedinečnost a podíl ruční práce. Žádost i kritéria získají zájemci na webu www.dolnipoohri.eu/poohri-regionalni-produkt. Proces certifikace je bezplatný. Certifikáty jsou platné dva roky a úspěšní žadatelé mohou modrobílé logo, symbolizující tok řeky, využívat na svých výrobcích či provozovnách. O jejich propagaci se pak stará i Destinační agentura.

„Na tuto turistickou sezónu připravujeme novou publikaci „Vychutnejte si Dolní Poohří“, která umožní návštěvníků vyzkoušet si certifikované zážitky a nahlédnout pod pokličku producentům z Dolního Poohří,“ prozradila Libuše Novotná Pokorná, ředitelka Destinační agentury Dolní Poohří. Magazín bude mít premiéru na zahájení turistické sezóny 1. dubna v Žatci.

Cílem certifikace je propagovat a doporučovat turistům originální výrobky z daného regionu, v tomto případě podél celého toku řeky Ohře. Pro návštěvníky regionu  představuje logo snadnou orientaci, jak získat kvalitní a zaručeně místní službu nebo produkt. Všechny služby, zážitky a produkty si mohou zájemci prohlédnout na webu www.regionalni-znacky.cz/poohri.

Přílohy :

Stáhnout vše
Článek vyšel : 21.2.2018